Help! Er komt een hinderlijke stem uit mijn tablet

Met veel plezier gebruikt mevrouw haar tablet. Al 3 jaar lang. Ze bekijkt de nieuwsberichten, leest haar mail en doet ook aan internet bankieren. Mevrouw is 70 jaar maar kan aardig met haar tablet overweg. Als er iets mee is wat ze zelf niet kan oplossen heeft ze haar zoon of een vriend die ze hulp kan vragen.

Maar ineens ging het mis. Van de één op de andere dag
Kwam er een stem uit de tablet. Een vrouwenstem in het Engels. Een vreselijke harde hinderlijke vrouwenstem. Ze bleef constant kletsen en mevrouw begreep niet waar ze het over had. Op welke knop mevrouw ook drukte, de stem bleef maar doorgaan, vreselijk was dat.
Op een gegeven moment was ze het zo zat, dat gekwetter en heeft de tablet weggezet.

op de tablet

Hulp gezocht

Haar zoon te rade gevraagd. Deze heeft ernaar gekeken, is aardig handig met computers maar hij kon het probleem niet oplossen.

Mevrouw is lid van Wonen Plus, dat is een organisatie die met vrijwilligers werkt. Ouderen kunnen een lidmaatschap aanvragen en wanneer ze bellen naar Wonen Plus komt een vrijwilliger lang om te helpen met kleine klusjes in het huis bijvoorbeeld. Maar ook voor in de tuin, de hond uitlaten, computerproblemen, etc.

Mevrouw belde naar Wonen Plus en vertelde dat haar tablet heel vervelend deed en die heeft weggezet en of er iemand is die langs kan komen om ernaar te kijken.

Ik werd door Wonen Plus benaderd. Ik ben sinds kort vrijwilliger en sta op de lijst voor mensen met computerproblemen 😊

hulp gezocht

Een tablet met een vreselijke stem

Ik ging langs bij mevrouw. Ze was heel vriendelijk en aardig. Superblij dat iemand langs kwam om haar met de tablet te helpen.

Toen ik op de home knop van de tablet drukte kwam er een vreselijke krijsende stem uit. Echt niet om aan te horen. Wat ik ook deed, ik kreeg de stem niet weg. Ik zette het geluid op stil, want ik dacht dan is het tenminste rustig. Maar nee hoor, geen succes.

Ik dacht wie is die stem, waar hoort ze bij? Bij Samsung? Bij Google? Hoe heet dat? Ik wist dat ik daar eerst achter moest komen.

De tablet deed ook raar. De knoppen moest je tig keer indrukken voordat ie iets deed en je moest tig keer swipen, ik dacht iets klopt hier niet.

De vreselijke stem is een “Voice Assistent”

Via Google kwam ik erachter dat de stem “Voice Assistent” heette. Nou, ik was dan in ieder geval een stapje verder. Ik ging zoeken op de tablet maar de Voice Assistent was nergens te bekennen. Wel zag ik ergens bij spraak een keuze tussen Google en Samsung. Ik dacht ach, laat ik eens wisselen. En wat gebeurde er? Ineens sprak de stem NEDERLANDS 😉
Kunnen we in ieder geval nu beter verstaan wat ze zegt met d’r gekwek. Mevrouw en ik moesten er erg om lachen.

Elke actie wat ik deed herhaalde ze en zei dat het niet goed was. Ik zocht me rot op de tablet om die Voice Assistent uit te zetten maar zonder succes.

woest

De “Voice Assistent” uitzetten via “zicht”

Ik ben maar weer gaan googlen en toen las ik iets over de optie “zicht”. Ik dacht:  zicht ? Wat heeft dat met een Voice Assistent te maken? Dat is toch een stem? Huh?

En ik dacht, doei, die spoort niet die dat zei op internet (later bleek dat die wel spoorde 😉)
Ik bleef maar zoeken en bekeek YouTube filmpjes maar die opties waar ze het over hadden zaten niet op de tablet, het waren opties voor de smartphone.

Op een gegeven moment dacht ik, toch maar even naar die “zicht” optie kijken ……en wat denk je …. Ja hoor! Daar zat de Voice Assistent! En ik dacht: wat doet ie daar?

Maar goed, ik deed de Voice Assistent UIT en zei tegen mevrouw: ze is uit, ze praat niet meer.
Ze keek me aan: echt waar? Serieus? Eindelijk dat gekwetter uit, zucht …..Wat een rust 😊

Blijkbaar was de Voice Assistent per ongeluk aangezet met een sneltoets en kon je alleen de tablet bedienen door te praten. Dus ik moest blijkbaar met dat kreng praten.

oude vrouw helpen

Probleem opgelost

Maar goed, het probleem is opgelost. Mevrouw is blij en ik ook. Ik had niet gedacht dat ik het probleem kon oplossen. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment dacht: dit wordt een “Samsung Helpdesk”. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt.

Ik heb dit wel vaak met computerproblemen. Ik help familie en vrienden graag en vroeger deed ik het ook voor mijn werk bij de Gemeente maar het is altijd een hobby van me gebleven.

Ik ga altijd door met onderzoeken en ik kom steeds een stapje verder totdat ik het probleem kan oplossen. Vaak kan ik het zelf oplossen en soms vraag ik advies van een vriend die technisch meer kennis heeft.

Hoe doe jij dat?

Hoe doe jij dat wanneer jij een computerprobleem hebt of een ander probleem die je zelf niet kan oplossen? Vraag je om hulp? Ga je op onderzoek uit zodat je steeds een stapje verder komt?

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Laat je een bericht achter? Zou ik heel leuk vinden 😊

Liefs, Aisa

Meer links delen via je Instagram profiel?

Meer links op je Instagram Profiel

Ik heb een bedrijfsaccount op Instagram en had daar een link toegevoegd op mijn profiel. Wanneer je op deze link klikte kwam je op een pagina op mijn website waar je je naam en e-mail adres kon invullen.

Mijn gratis e-book werd dan automatisch naar jou gemaild.  Bezoekers konden dus op deze manier mijn gratis e-book downloaden via de link op mijn Instagram profiel. Superhandig niet?

De link naar mijn blog

Nu ben ik aan het bloggen geslagen. Ik wil ook mijn blog via Instagram delen. Ik kom erachter dat ik de link moet aanpassen in mijn profiel als ik daar de link wil neerzetten naar mijn blog. Maar dan is de link naar mijn gratis e-book er niet meer 🙁

Dat is ook stom, want ik wil eigenlijk dat je de mogelijkheid hebt om op beide linkjes te kunnen klikken. En nu kan dat dan niet? Mmmmhhhh ….

Maar ik wil meer links delen

Stel dat jij jouw blog via Instagram wilt delen, maar je wilt ook dat je bezoeker rechtstreeks naar Facebook kan om gelijk jouw bedrijfspagina te liken. Zou dat niet handig zijn? Maar nu wil je ook dat je bezoeker die mooie weggever kan aanvragen die je gemaakt hebt. Dus je wilt wel 3 linkjes via Instagram delen! Dat kan vast niet, denk je dan. Nou dat kan dus wel!

Maar je kan toch maar één klikbare link toevoegen op  Instagram ????

Linktree

Gelukkig is daar is een oplossing voor bedacht 🙂 Je kan je via Linktree registreren voor een account. Je kan dan alle linkjes die zichtbaar wilt hebben via Instagram toevoegen. Dit is natuurlijk een makkelijke en snelle manier om zo een link in je profiel te plaatsen waar meerdere linkjes aan hangen. Helaas is deze manier niet handig als je naar de nadelen kijkt.

instagram links delen

Waarom Linktree niet de oplossing is

 • De gratis versie van linktree heeft maar een paar opties met kleuren en past waarschijnlijk niet binnen jouw huisstijl
 • De gratis versie van Linktree heeft onderaan een logo van linktree en dus niet jouw eigen logo
 • Je hebt niet je eigen url
 • Je kan je website niet promoten. Dit is een gemiste kans als je geen url hebt van je eigen website op je instagram profiel
 • Er is een risico dat Linktree gemarkeerd wordt als spam door Instagram en kan jouw pagina elk moment off line gooien.
 • Je kan geen aanpassingen doen wanneer je de pagina persoonlijk wilt maken: je kan geen afbeeldingen of een bio toevoegen van jouw links voor bezoekers die je willen leren kennen. Dit is niet wenselijk voor jouw bedrijf.
 • De pro versie van linktree is betaald. Wanneer je het via je eigen website doet zijn er geen extra kosten aan verbonden en in principe doe je hetzelfde maar dan loopt het via je eigen website.
 • Linktree is slecht voor je SEO. Wanneer iemand op de link klikt geef je in principe jouw bezoekers gratis weg aan Linktree.  Jouw bezoekers zijn niet zichtbaar in Google Analytics omdat het niet via jouw eigen website gaat.

Een landingspagina op je eigen website

Wat je beter kan doen is een landingspagina maken op je website. Het is een aparte pagina die je op je website maakt. Op deze pagina voeg je alle links toe die je zichtbaar wilt hebben wanneer je bezoeker op Instagram op jouw link klikt.

Nu denk je misschien: een landingspagina? Waarom zou ik dat willen of maken? Nou dat zal ik je uitleggen:

 • Een landingspagina op je eigen website kan je linken op jouw Instagram profiel
 • Je kan je eigen afbeeldingen toevoegen en links vormgeven in jouw eigen huisstijl
 • Je kan je eigen logo toevoegen aan de pagina
 • Instagram zal jouw eigen pagina op je website nooit als spam zien
 • Je eigen gemaakte pagina in jouw huisstijl en geen 3e partij in beheer
 • Door SEO verbeter je pagina ranking met elke klik van je bezoeker

Conclusie

Je ziet dat aan de ene kant eenvoudig is om een pagina aan te maken via Linktree om meerdere klikbare links zichtbaar te maken via Instagram. Je hebt gelezen waarom dit geen goed idee is. Het alternatief voor een serieuze business is een eigen landingspagina. Hierboven legde ik de voordelen uit.

Maar een eigen landingspagina maken kan vraagtekens bij jou oproepen dat je denkt: Mijn hemel hoe ga ik dat voor elkaar krijgen ???

 

 • Wil je met een eigen landingspagina aan de slag? Heb je hierbij hulp nodig? Dat kan!
 • Wil je het allemaal zelf uitvogelen en heb je geen hulp nodig? Ook prima!
 • Heb je er helemaal geen tijd voor en wil je dat het helemaal kant en klaar voor je in elkaar wordt gezet?

Geen probleem!

Twijfel je welke optie het best bij jou past, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Dan kijken we samen wat het beste voor jou werkt.

 

4 weken alleen in Spanje OLE!

Daar gaat ze

Daar ging ik dan ! Robert bracht me naar Schiphol om mijn Spanje avontuur te beginnen.

Wat had ik er super veel zin in ! Alles kan, alles mag ! Ik hoef met niemand rekening te houden ! Ik kan doen wat ik wil ! Heerlijk !!!!

Alicante bus

Wat wil je nog meer?

Ik was al eerder alleen naar spanje geweest voor een week en dat vond ik al helemaal geweldig, net of ik in een paradijs was 😊

Hoe zou dit dan worden?

Voor een maand? 4 x hetzelfde paradijs !!!! WOW !!! Wie wil dat nou niet?

Alleen op vakantie

Ik weet dat de meeste mensen niet alleen op vakantie gaan. De omgeving vond het ook raar dat ik alleen ging zonder mijn gezin. Sommigen dachten zelf dat Robert en ik ruzie hadden 😊

Ik omarm het alleen op vakantie gaan. Ik ben absoluut niet eenzaam en ik geniet er erg van. Ik ben ook dankbaar dat ik gezond ben en er zo van kan genieten.

Het betekent ook niet dat ik altijd alleen op vakantie ga. Ik ga ook met mijn gezin op vakantie 😊

avond schoonheid

In Spanje

Ik kwam aan op het vliegveld van Alicante en werd opgehaald door de zoon van de beheerders. Een hele aardige en vriendelijke jongeman. De rit naar het huis was heel fijn. Het uitzicht was prachtig en voelde me gelijk thuis.

De ene dag pakte ik de bus of trein naar Benidorm, Torrevieja, Alicante, Santa Pola of Guardamar. Ik ben ook naar de kapper geweest. Deze is in Spanje veel goedkoper dan in Nederland dus die pakte ik er maar ff bij nu ik er toch was.

Ik ging wekelijks naar de markt, wat super leuk was. Hele aardige mensen die de tijd voor je nemen als je wat zoekt. Geen gehaast, lekker relaxed en behulpzaam.

Ik ging ook regelmatig fietsen want ik had en fiets bij het huis, super handig en ook leuk om te fietsen daar in het dorp 😊

straat in La Marina

Huh ? Eenzaam ? 😉

Ik heb met veel mensen gepraat en was aan het einde van de dag blij dat ik alleen in mijn huisje was, lekker alleen en rust. En dan durfden mensen nog te vragen: voel je je dan niet eenzaam en alleen als je in Spanje zit ????

Als ik eenzaam zou zijn, dan zou ik het sowieso niet doen en ik kletste dagelijks met zoveel mensen dat ik het prettig vond aan het einde van de dag dat ik rust thuis had. Dus heerlijk alleen !!!!

“De zon is ook alleen en toch schijnt hij”

Laat je hieronder weten of jij ook alleen op vakantie gaat? Of lijkt het je wel wat maar iets houd je tegen?

Ik lees het graag van je 🙂

Laptop frustratie

Ik ben het zat

“Het is elke keer hetzelfde liedje. Ik ben het echt zat. Ik heb hier geen zin meer in. Misschien is het handig als iemand anders mijn documenten voor mij uitwerkt, iemand die het beter kan en waar Word niet steeds vastloopt. Dan zit ik niet zo te stressen om de boodschappen en de kids”.

Word loopt vast

word loopt vast

Ik baalde vroeger ook altijd als mijn Word vastliep. Ik raakte gefrustreerd. Ik kon alles weer opnieuw intikken want je bent het allemaal kwijt.

Ik leerde dat het handig is om je document tussentijds op te slaan zodat je in ieder geval je document niet vanaf het begin opnieuw hoeft te maken. Stel automatisch opslaan in. Je kan bijvoorbeeld een uur inplannen om aan je document te werken. Wanneer die tijd dan voorbij is, jammer dan. Je hebt andere dingen te doen! Plan daarna gelijk een nieuw moment in om verder te werken aan je document (tenzij je natuurlijk een deadline hebt, dan neem je contact met mij op)

Canva

Canva is een gaaf programma waarmee je een design voor bijvoorbeeld je website of Social Media kan maken, maar ook bijvoorbeeld voor je e-book, je documenten, een infographic, etc. Canva heeft heel veel templates die je kan gebruiken om het jezelf makkelijk te maken.

Ik werk bijna dagelijks in Canva dus wanneer je vragen hebt schroom niet om contact met me op te nemen 😁

Stress

Hoe zou je leven eruitzien als je geen stress meer hebt door dit soort praktische dingen? Dat dit soort werkzaamheden voor je wordt gedaan en je alleen maar hoeft bezig te houden waar je eigenlijk voor gekozen hebt: “ondernemen”. Ik denk dat je leven er dan een stuk aangenamer uit ziet en je laptop blijft nog heel ook 👍

De oplossing

oplosing

Wil je niet meer gefrustreerd raken door Word die vastloopt? Wil je een document die af komt wanneer jij dat wilt? Een document die er verzorgd, overzichtelijk en aantrekkelijk uit ziet voor de lezer. Een document met een mooie voorpagina zonder taalfouten en zonder stress ?

Neem vrijblijvend contact met me op

Er zijn hier geen kosten aan verbonden. Je neemt dus geen risico. Het enige risico is dat je besluit dat ik jouw documenten voor je ga uitwerken 🙂