Meer links delen via je Instagram profiel?

Ik heb een bedrijfsaccount op Instagram en had daar een link toegevoegd op mijn profiel. Wanneer je op deze link klikte kwam je op een pagina op mijn website waar je je naam en e-mail adres kon invullen.

Mijn gratis e-book werd dan automatisch naar jou gemaild.  Bezoekers konden dus op deze manier mijn gratis e-book downloaden via de link op mijn Instagram profiel. Superhandig niet?

De link naar mijn blog

Nu ben ik aan het bloggen geslagen. Ik wil ook mijn blog via Instagram delen. Ik kom erachter dat ik de link moet aanpassen in mijn profiel als ik daar de link wil neerzetten naar mijn blog. Maar dan is de link naar mijn gratis e-book er niet meer 🙁

Dat is ook stom, want ik wil eigenlijk dat je de mogelijkheid hebt om op beide linkjes te kunnen klikken. En nu kan dat dan niet? Mmmmhhhh ….

Maar ik wil meer links delen

Stel dat jij jouw blog via Instagram wilt delen, maar je wilt ook dat je bezoeker rechtstreeks naar Facebook kan om gelijk jouw bedrijfspagina te liken. Zou dat niet handig zijn? Maar nu wil je ook dat je bezoeker die mooie weggever kan aanvragen die je gemaakt hebt. Dus je wilt wel 3 linkjes via Instagram delen! Dat kan vast niet, denk je dan. Nou dat kan dus wel!

Maar je kan toch maar één klikbare link toevoegen op  Instagram ????

Linktree

Gelukkig is daar is een oplossing voor bedacht 🙂 Je kan je via Linktree registreren voor een account. Je kan dan alle linkjes die zichtbaar wilt hebben via Instagram toevoegen. Dit is natuurlijk een makkelijke en snelle manier om zo een link in je profiel te plaatsen waar meerdere linkjes aan hangen. Helaas is deze manier niet handig als je naar de nadelen kijkt.

instagram links delen

Waarom Linktree niet de oplossing is

 • De gratis versie van linktree heeft maar een paar opties met kleuren en past waarschijnlijk niet binnen jouw huisstijl
 • De gratis versie van Linktree heeft onderaan een logo van linktree en dus niet jouw eigen logo
 • Je hebt niet je eigen url
 • Je kan je website niet promoten. Dit is een gemiste kans als je geen url hebt van je eigen website op je instagram profiel
 • Er is een risico dat Linktree gemarkeerd wordt als spam door Instagram en kan jouw pagina elk moment off line gooien.
 • Je kan geen aanpassingen doen wanneer je de pagina persoonlijk wilt maken: je kan geen afbeeldingen of een bio toevoegen van jouw links voor bezoekers die je willen leren kennen. Dit is niet wenselijk voor jouw bedrijf.
 • De pro versie van linktree is betaald. Wanneer je het via je eigen website doet zijn er geen extra kosten aan verbonden en in principe doe je hetzelfde maar dan loopt het via je eigen website.
 • Linktree is slecht voor je SEO. Wanneer iemand op de link klikt geef je in principe jouw bezoekers gratis weg aan Linktree.  Jouw bezoekers zijn niet zichtbaar in Google Analytics omdat het niet via jouw eigen website gaat.

Een landingspagina op je eigen website

Wat je beter kan doen is een landingspagina maken op je website. Het is een aparte pagina die je op je website maakt. Op deze pagina voeg je alle links toe die je zichtbaar wilt hebben wanneer je bezoeker op Instagram op jouw link klikt.

Nu denk je misschien: een landingspagina? Waarom zou ik dat willen of maken? Nou dat zal ik je uitleggen:

 • Een landingspagina op je eigen website kan je linken op jouw Instagram profiel
 • Je kan je eigen afbeeldingen toevoegen en links vormgeven in jouw eigen huisstijl
 • Je kan je eigen logo toevoegen aan de pagina
 • Instagram zal jouw eigen pagina op je website nooit als spam zien
 • Je eigen gemaakte pagina in jouw huisstijl en geen 3e partij in beheer
 • Door SEO verbeter je pagina ranking met elke klik van je bezoeker

Conclusie

Je ziet dat aan de ene kant eenvoudig is om een pagina aan te maken via Linktree om meerdere klikbare links zichtbaar te maken via Instagram. Je hebt gelezen waarom dit geen goed idee is. Het alternatief voor een serieuze business is een eigen landingspagina. Hierboven legde ik de voordelen uit.

Maar een eigen landingspagina maken kan vraagtekens bij jou oproepen dat je denkt: Mijn hemel hoe ga ik dat voor elkaar krijgen ???

 

 • Wil je met een eigen landingspagina aan de slag? Heb je hierbij hulp nodig? Dat kan!
 • Wil je het allemaal zelf uitvogelen en heb je geen hulp nodig? Ook prima!
 • Heb je er helemaal geen tijd voor en wil je dat het helemaal kant en klaar voor je in elkaar wordt gezet?

Geen probleem!

Twijfel je welke optie het best bij jou past, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Dan kijken we samen wat het beste voor jou werkt.

 

Eén antwoord op “Meer links delen via je Instagram profiel?”

Reacties zijn gesloten.